Ugrás a fő tartalomra

Mi az akne? A pattanások, pattanások és mitesszerek átfogó áttekintése: tünetek, okok, kezelési lehetőségek.

A pattanásokról szóló ennyi beszéddel megpróbálhatnánk egy kicsit meghatározni az állapotot. Az akne a faggyú által eltömődött pórusok (más néven fehér és mitesszerek), pattanások, csomók vagy ciszták általánosan használt neve, amelyek az arcon, a nyakon, a vállakon, a mellkason, a háton, a felkaron és a lábszáron jelenhetnek meg.

A legtöbb tinédzser és sok felnőtt többé-kevésbé hosszabb ideig szenved aknétól. A feltétel nem korlátozódik egyetlen korcsoportra, rasszra vagy nemre sem. Emberek százmillióit érinti szerte a világon. Az aknéval kapcsolatos legnagyobb probléma a pattanások kellemetlen megjelenése és az általuk hagyott hegek.

Az akne típusai

Bár a pattanások messze a leggyakoribb formája a pattanásoknak, és amivel a legtöbb ember találkozik vagy szenved, tudnod kell, hogy vannak más formák is. A legegyszerűbb forma az acne vulgaris, amely csak komedonokat, a legegyszerűbb elváltozásokat tartalmaz.

A Elváltozások az akne által érintett kis bőrfoltok, bár a „lézió” kifejezés nem korlátozódik az akne által a bőrszövetekben okozott változásokra. Az aknés elváltozások a komedonok külső formája, a faggyútüszőket a felesleges faggyú tömíti el.

A komedonok mitesszerek és fehér foltok néven ismertek, attól függően, hogy a pórusok nyitva vannak-e vagy sem. A mitesszerek olyan pórusok, amelyek kitágult nyílásait a keratin és a faggyú keveréke blokkolja, amely a felületén megfeketedett. A fehér foltok zárt pórusok, amelyek tele vannak a faggyúmirigy váladékával, amely a szövet alatt megduzzad.

A komendonok a szedés és a préselés szokásos célpontjai. Azonban, ha otthona kevésbé steril körülményei között felnyitja a tüszőt, akkor valószínűleg enyhe fertőzést okoz. A nyitott pórus mindenféle baktérium belépési pontja.

Papulák – A papulák egy kicsi, szilárd, általában gyulladásos bőrkiemelkedés, amely nem tartalmaz gennyet. Nagyon kicsi papulák is megjelenhetnek fürtökben, a szövet aknéra adott válasza miatt.

Pustulák – A pustulák a bőr kis, gyulladt kiemelkedései, amelyek gennyel vannak telve. A genny baktériumok, fehérvérsejtek és elhalt bőrsejtek kombinációja. A pustulák általában a faggyútüszők és a haj körül képződnek.

Macula – A makula egy vörös folt a bőrön, amelyet aknés elváltozás hagyott hátra. A makulák laposak, vörösek és kiemelkednek a környező bőrön. A foltok egy csoportja gyulladt megjelenést kölcsönöz az arcnak.

Gombok – A csomó egy szilárd elváltozás, az egyik legfájdalmasabb akne okozta elváltozás. A csomók hajlamosak a bőr mélyebb rétegeibe nyúlni, és ismert, hogy szövetpusztuláshoz vezetnek. Nagyon fájdalmas lehet eltávolítani őket, és hegeket hagyhatnak maguk után. A csomós akne az akne súlyos formája, amelyet csak izotretinoninnal kezelnek.

Ciszták – A ciszták kapszula alakú elváltozások, és folyékony vagy félig folyékony gennyet tartalmaznak, amely hasonló a pustulákban találhatóhoz. A ciszták azonban nagyobbak, mint a pustulák, és megfertőződhetnek. A ciszták mélyebbre nyúlnak a bőrbe, és hegszövetet hagynak maguk után. A nodulocisztás akne valószínűleg az ember által ismert akne legrosszabb típusa. Ellenáll a kezelésnek, és csak az izotretinoinra, az A-vitaminból nyert anyagra reagál.

Kinél jelentkeznek a pattanások?

Akár hiszi, akár nem, a világon szinte mindenkiben pattanások keletkeznek. Amikor a test magasabb sebességbe kapcsol, és a pubertás korban kezdődik 12-ből a hormonok kezdik átvenni az uralmat. Nem számít, hogy férfi vagy nő. Nem számít, honnan jöttél és kik voltak a szüleid. Soha nem hallottam még olyan emberről, aki élete minden évében foltmentes maradt volna. Legyen szó ételről vagy környezetszennyezésről, valami előbb-utóbb felborítja a hormonális egyensúlyt.

Az összes tinédzser több mint 40 százalékánál olyan súlyos pattanások alakulnak ki, amelyek orvosi kezelést igényelnek. A legtöbb esetet általában díszes kezelések nélkül oldják meg, bár egynél több orvosi látogatás szükséges. A modern tudomány azonban számos vényköteles és vény nélkül kapható akne elleni gyógyszert készített, hogy segítsen az embereknek megbirkózni a pattanásukkal. felesleges fájdalom nélkül.

Azonban nem minden aknés eset kezelhető ilyen könnyen. Az akne magától jön és elmúlik, tizenkét és huszonhárom éves kor között, de egyeseknél a pattanások súlyos formái alakulnak ki, míg mások felnőtt korukban jelentkeznek először. Ez leginkább a férfiakra jellemző. A rendszerükben található androgének magasabb szintje miatt a férfiak sokkal nagyobb valószínűséggel szenvednek aknétól, mint a nők. A nőknél a pattanások a termékenységi ciklusukkal és az ezzel járó hormonális változásokkal járnak.

Míg a legtöbb pattanásos eset az arcbőrre korlátozódik, a legtöbb ilyen betegségben szenvedő ember legalább alkalmanként mitesszert vagy pattanást tapasztal a karokon, a háton, a mellkason vagy akár a fenéken.

Az akne okai

Az a tény, hogy az akne a túlműködő hormonok következménye. A mai környezet pedig olyan szörnyű hormonális egyensúlyhiányt hozott létre, hogy szervezetünk azért küzd, hogy 100%-os hatékonysággal működjön.

Nagyon finom szőrszálak ezrei vannak az arcunkon, a mellkasunkon és a hát felső részén. A bőrünk alatt, és ezekhez a szőrtüszőkhöz kötődnek, faggyúmirigyek találhatók, amelyek zsíros anyagot, faggyút termelnek. Általában a faggyú jó dolog, mivel megakadályozza bőrünk kiszáradását, ragyogóvá varázsolja bőrünket, és puhává és rugalmassá is teszi.

A pattanások oka azonban ezeknek a mirigyeknek a túlműködése, amelyek túl sok faggyút termelnek, és zsíros anyagokat választanak ki a bőrünkre.

A pubertás kezdete és a serdülők szervezetében végbemenő természetes változások az idők folyamán azt jelentik, hogy hormonális változások következnek be. A nők rendszeresen fokozott hormonális aktivitásnak vannak kitéve a menopauza koráig.

De ma már köztudott, hogy környezetünk óriási hatással volt ránk – méretünket, súlyunkat, növekedési és öregedési mintáinkat, termékenységünket és általános egészségi állapotunkat mind befolyásolja a szennyezettség mennyisége, a belélegzett levegő minősége és mennyisége. a nap UV-sugárzásától, az elfogyasztott ételektől és a víztől, amelyben iszunk és fürödünk.

Az általunk fogyasztott hús- és tejtermékek növekedési szteroidokat tartalmaznak. Növényvédőszer-nyomok szinte az összes fogyasztott gyümölcsön és zöldségen megtalálhatók. Az olyan termékek, mint a búza és a cukor, géntechnológiával módosított növényekből származnak. Vizünk olyan vegyi anyagokat tartalmaz, amelyek elpusztítják a káros organizmusokat, amelyek megbetegedhetnek.

A szervezetünkben lévő hormonok szintje főként felelős azért, hogy a mirigyek túl sok zsírt termeljenek. Végül ez az elhalt hámsejtek egyenetlen leválásával kombinálódik, és eltömíti a pórusainkat.

Ha pórusaink eltömődnek, ez mitesszereket és fehéreket okoz, amelyek évekig és évekig eltömődve maradhatnak pórusainkban. Súlyosabb aknés problémák, például pattanások, csomók és ciszták képződnek, amikor baktériumok válnak a keverék részévé.

A Propionibacterium acnes nevű baktérium általában ártalmatlanul él a bőrön, de amikor a felesleges olaj elkezdi eltömíteni a pórusokat, a faggyúból táplálkozik, és vegyi anyagokat és enzimeket termel, amelyek válaszreakciót váltanak ki a szervezet immunrendszeréből. A bőr begyullad, majd pattanások, fájdalmas csomók (a bőr alatt) vagy ciszták megjelenéséhez vezethet. Az aknés csomók és ciszták felszakadhatnak, átterjedve a fertőzést a bőrszövetbe, ami mély és tartós hegesedést eredményezhet.

Valószínűleg nem lehet kontrollálni az akne kialakulását okozó összes tényezőt, de vannak aknekezelő rendszerek, amelyeket kifejezetten az aknét okozó baktériumok belső és külső megfékezésére fejlesztettek ki.

Az akne társadalmi hatásai

Az akne társadalmi hatása óriási. A pattanások kellemetlen látványa sok embert a közelébe menekül drogériában vagy gyógyszertárban, mert az akne érezhető hatással van a társadalmi kapcsolatokra. Évente több száz millió dollárt költenek világszerte akne elleni termékekre öt kontinensen.

Az akne az egyik legproblémásabb korunk körülményei. Míg a legtöbb aknéban szenvedő ember nem tapasztal semmilyen fizikai kényelmetlenséget, pszichológiai hegesedésekkel pótolja ezt. Ezt a hatást nem vizsgálták mélyrehatóan, mivel az akne egy gyakori, nem fenyegető állapot, amely magától jön és megy, és a hozzá kapcsolódó pszichológiai hatásokat nem tekintették különösebben fontosnak.

Az akne azonban a feltételezettnél erősebb hatással van a mai emberek életére. A kutatók által végzett tanulmányok kimutatták, hogy az aknéban szenvedők a következőket is mutatják:

  • alacsony önbizalom
  • Csalódottság
  • alkalmatlanság érzése
  • Depresszió
  • A társasági élet megtagadása
  • Alacsony önértékelés

Ezeket a hatásokat a az akne külső megjelenésre gyakorolt ​​negatív hatása és az ebből fakadó mások negatív reakcióitól való félelem. Az aknéban szenvedő emberek a végén elégedetlen életet élhetnek, és kudarcot vallanak az iskolában, a munkahelyeken és a társadalmi kapcsolatokban.

Felnőttkori akne

Gyakran az akne árnyoldalának nevezik, a felnőttkori akne egyike azoknak a kínos témáknak a felnőttek körében, főként azért, mert a legtöbb ember természetesen megszabadul tőle, ahogy öregszik. A hivatalos statisztikák azt mutatják, hogy az akne az összes felnőtt férfi 25 százalékát és a felnőtt nők 50 százalékát érinti életük egy szakaszában. Ez elég nagy problémát jelent, különösen a mai világban, ahol a társasági élet nagyon fontos, és a fizikai megjelenés döntő szerepet játszik mindenki karrierjében. A vörös foltokkal teli arc elég rossz egy tinédzsernek, de végtelenül rosszabb egy felnőttnek.

Az egyik első dolog, ami a statisztikai adatokból leszűrhető, az a tény, hogy a pattanások nem igazán ritkák a felnőttek körében. A felnőttkori akne általában megoszlik a súlyos, soha el nem múló aknés esetek és a 30 és 40 év közötti alanyok szunnyadó pattanásainak fellángolása között. Vannak olyan esetek is, amikor az embereknél először felnőttként alakultak ki akne, bár az ilyen esetek kissé ritkák. és többnyire vegyi anyagok vagy a bőrt érő krónikus fizikai nyomás váltja ki. A felnőttkori pattanások okait a tudomány nem ismeri teljesen. Úgy tartják, hogy az esetek egy részéért hormonok a felelősek, ami azt jelenti, hogy néhány embernek sikerült megfékezni az aknéját hormonális kezeléssel. Mindenesetre a felnőttkori pattanások indokolják az orvoshoz való utazást.

Függetlenül attól, hogy gyökerei vannak, a felnőttkori pattanásoknak ugyanaz az M.O. mint a gyakori formák. A faggyú, a szőrtüszőkhöz kapcsolódó faggyúmirigyek által kiválasztott olajos anyag, keveredik az elhalt hámsejtekkel, és eltömíti a tüszőt. Így a baktériumok szaporodni kezdenek a zárt környezetben, és a tüsző megduzzad, a fehérvérsejtek és a baktériumok megölik egymást. Azok a kísérletek, amelyek a pattanások felnyitásával próbálják megoldani a helyzetet, szintén rontják a helyzetet, mivel a nem védett húst több baktériumnak teszik ki.

Az aknéban szenvedő felnőtteknek kerülniük kell az erős vegyszereket tartalmazó erős tisztítószereket. A nőknek szintén ügyelniük kell a sminkre, míg a férfiaknak úgy kell borotválkozniuk, hogy közben ne károsítsák bőrüket. A pornak és szennyeződésnek való kitettség egy másik dolog, amelyet el kell kerülni, és a bőrt a lehető legtisztábban kell tartani, anélkül, hogy túlzásba vennénk.

A tini pattanások tartós hatásai

A tinédzser évek minden tinédzser számára embert próbáló időszakot jelentenek. Bár a felnőttkor minden gondja még a jövőbe nyúlik, a tizenévesek nem igazán boldogok. A gyermekkor hanyagsága és tudatlansága teret enged a lázadásnak és a nap alatti helyével kapcsolatos kérdéseknek. A saját életútjukat kereső tizenévesek gyakran bizonytalanok és félreértettek. Sajnos, ha a világban való hely keresése nem elég, a tinédzsereknek is meg kell küzdeniük bőrproblémákkal, például aknéval. Ez a csúnya állapot sok tinédzser átka a pszichológiai szintű hatásai miatt.

Nem kell sok ahhoz, hogy egy tinédzserben kialakuljon egy negatív önkép. Legtöbbjük legalább némileg bizonytalan külső megjelenését illetően különféle valós vagy képzeletbeli hibák miatt. De egy valódi állapot, amely valódi kényelmetlenséget okoz, és egy fiatal arcot jelez, egészen más. A tinédzserek törékeny önképe és önbecsülése nehezen tud megbirkózni a mások véleményéből fakadó nyomással és a különféle példaképekkel való összehasonlításokkal, amelyeket a tinédzserek magukra találnak. Szélsőséges esetekben a negatív énkép öngyűlöletté alakul, és az elcsúfító állapotot az önbüntetés kegyetlen eszközének tekintik, amiért nem sikerült feljebb lépni valamilyen színvonalra.

A fiatalok kis világokban élnek. A szülők, a barátok és a félig ismerős iskolatársak amorf csoportja társasági életük határait jelenti. Természetesen a tinédzserek általában nagyobb jelentőséget tulajdonítanak a barátaiktól vagy iskolatársaiktól érkező dicséreteknek vagy kritikáknak, azon az alapon, hogy a szülők amúgy is szeretnek téged, és végzetesen elfogultak. De mivel a tinédzserek nagyon kegyetlenek tudnak lenni egymással, az iskolatársak bírálata gyakran nem kedves, és bántani akar. Ez növeli a szorongás és a stressz érzését, ami a társadalmi környezetből való kivonulást eredményezi a fájdalom és szégyen magánvilágába.

A fiatalok borzasztóan komolyak a külsőségekért és a kritikákért. Még mindig távol vannak attól a kortól, amikor az emberek megbékélnek önmagukkal, és már nem nagyon érdekli, mit mondanak vagy gondolnak mások. Elrejteni a testét vagy az arcát, és szégyellni magát, csak azért, mert valaki más azt mondta, hogy ezt kell tenni, hiba, és segíteni kell a tinédzsereknek, hogy ezt meglássák. Az akne kitartással és a megfelelő termékek használatával legyőzhető. Azonban az akne pszichológiai hatásaival is küzdeni kell, különben soha nem múlnak el. Abból a fiatalemberből, aki gyűlölte magát, amiért pattanások vannak az arcán, az lesz a felnőtt, aki gyűlöli magát, amiért kicsit túlsúlyos, vagy nem keres annyi pénzt, mint valamelyik munkatársa.

Az önmagunkkal szembeni kényelmetlenség és szégyenérzet nem mindig múlik el időben. Néha csak új problémát talál, amely energiaforrásként szolgálhat. Ez az akne tartós hatása: rossz önkép, önbizalomhiány és a hátrányos helyzet érzése, amikor másokhoz viszonyítjuk magunkat. Ezek a hangulatok és gondolkodásmódok tönkretehetik bárki társasági életét, és sokszor a szakmai fejlődés útjába is állnak. Sajnos az akne nem csak a bőr mélyén jelentkezik. Ez a fő ok, amiért meg kell találnia a akne kezelést, amint szüksége van rá.

Aknés hegek

Az aknés hegek olyan elváltozások nyomai, amelyek nem gyógyult meg vagy begyulladt. Méretük, gyakoriságuk és típusuk különböző genetikai tényezőktől függ, amelyek minden emberre jellemzőek. Vannak, akiknél nagyobb valószínűséggel hegek képződnek a bőrükön örökségük és bőrszínük miatt. Ez az oka annak, hogy sokan szeretnének megbizonyosodni arról, hogy elváltozásaik megfelelően gyógyulnak.

Csak kétféle aknés heg létezik. A legegyszerűbb heg nem más, mint egy barna, rózsaszín vagy lila színű bőrfolt, amely arról tanúskodik, hogy ott volt egy pattanás. A második típust jégcsákány-hegnek nevezik, és ez egy kis lyuk a bőrön, ahol korábban az elváltozás volt. A hegeket általában csak gyulladt elváltozások, például pustulák, csomók vagy ciszták hagyják hátra. A comedo felnyitása azonban gyulladt elváltozást és heget okozhat.

A pigmentált hegek a bőr saját folyamatának eredménye, amely a gyógyuló szövet természetes színének helyreállítását végzi. A pigment koncentrációja csökkenthető különféle kezelésekkel, például fehérítő krémekkel, testápolókkal vagy lézeres műtétekkel. A vény nélkül kapható termékek kiválasztása az akné típusától és súlyosságától függ. Ha nem biztos benne, hogy mit válasszon, forduljon bőrgyógyászhoz.

Az enyhe aknés hegek akár hat hétig is elmúlnak. Ha a vény nélkül kapható akne elleni szerek nem hatnak, forduljon újra orvosához, és ő erősebb kezelést fog javasolni a hegek ellen, esetleg retinoid alapú krémeket is. Ez az akne fellángolásának megelőzésére és a bőrsejtek leválásának elősegítésére szolgál a hegek körül és környékén.

Az aknés hegek kezelésének következő szintje a bőr kémiai hámlasztása. Likolsav, szalicilsavat vagy tejsavat használnak a bőr sérült felső rétegének leválására és egy új, simább réteg képződésére. Ez az eljárás még aktív akné esetén is előnyös lehet. A hámlasztást általában hetek vagy hónapok alatt végzik, és leginkább a pigmentált hegek ellen hatásosak.

Az aknés hegek második típusát gyakrabban dermabrázióval vagy lézeres felületkezeléssel kezelik. A dermabrázió azt jelenti, hogy a bőr felső rétegét nagy sebességű forgó drótkefével vagy gyémánt bevonatú kővel távolítják el. Ez az eljárás egynél több kezelést igényel minden heghez, és az a hátránya, hogy egyáltalán nem távolítja el a heget. Egyszerűen kevésbé láthatóvá teszi.

Az aknés hegek jobb kezelése a bőr lézeres újrafelszínezése. A napsugárzás hatásához hasonlóan az orvosok a lézersugár koncentrált fényével égetik le a bőr felső rétegének kisebb-nagyobb részét. Sok bőrgyógyász és kozmetikai sebész ezt az eljárást ajánlja a dermabrázió helyett.

Az aknés hegek kezelésének legjobb módja, ha olyan akne-kezelést használunk, amely valóban segíthet a szervezetnek abban, hogy véget vessen a pattanások alapvető okainak, és egyszerűen megakadályozza a hegek kialakulását.

A súlyos akne változatai

Az akne súlyos formái kevés embert érintenek. Azonban nagy nehézségeket jelentenek a szenvedőknek. Rendkívül eltorzítóak, és pszichológiai hatásokat okozhatnak a szenvedőben.

Az Acne conglobata az acne vulgaris (általános akne) krónikus és súlyos formája. Általában mély tályogok, súlyos gyulladások, súlyos bőrkárosodások, hegesedések, mitesszerek általában szembetűnőek és elterjedtek. Gyakran megjelenik az arcon, a mellkason, a háton, a combon, a felkaron és a fenéken. Általában a 18-30 év közöttieket érinti.
Az acne conglobatában több komedon körül gyulladásos csomók képződnek, amelyek fokozatosan növekednek, amíg le nem bomlanak és gennyet ürítenek. A csomók alatt mély fekélyek alakulhatnak ki, amelyek keloid típusú hegekhez vezetnek, és kéreg képződhet a mélyen fekélyes csomókon

Az acne conglobata kialakulását acne ciszták, papulák vagy pustulák előzhetik meg, amelyek nem gyógyulnak, hanem gyorsan romlanak. Időnként az acne conglobata fellángol a sok éven át szunnyadó pattanásban.

Az Acne fulminans egy hirtelen fellépő, erősen pusztító gyulladás, amely általában fiatal férfiakat sújt. A súlyos nodulocisztás, gyakran fekélyes akne, ízületi fájdalmak és láz tünetei nyilvánvalóak. Ennek oka lehet az akne conglobata sikertelen kezelése. Nem reagál jól az antibiotikumokra, ezért általában accutane-t és orális szteroidokat írnak fel. A gyulladás csökkentésére kortikoszteroidok vagy nem szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszerek adhatók. Az acne fulminans rohama kiújulhat, és a betegnél akne alakulhat ki, amely hosszú távú izotretinoin kezelést igényel.

A Gram-negatív folliculitis az antibiotikumokkal való visszaélés és hosszú távú használat szövődménye. Az ilyen típusú aknés betegeket általában accutane-nal kezelik, mivel ismert, hogy hatékony a Gram-negatív baktériumok ellen. A „gramm” szó egy kék foltra utal, amelyet laboratóriumokban használnak mikroszkopikus élőlények kimutatására. Egyes baktériumok nem festenek kékre, és „Gram-negatívnak” nevezik őket.

A Pyoderma faciale az akne azon típusa, amely főként a 20-40 éves korosztályba tartozó nőket érinti. Az arcra korlátozódik, hirtelen megjelenik az arc mély és felületes cisztás elváltozásaként, a ciszták közötti összekötő "alagútokkal", a bőr vöröses gyulladásával és a bőr enyhe duzzanatával (ödéma), ritkán tart egy évnél tovább vagy tehát, és nem kapcsolódik zsíros bőrhöz.

Bőrápolási tippek aknés embereknek

Légy gyengéd

 Az első dolog, amit ne felejts el, az az, hogy gyengédnek kell lennie az arcoddal. Ne mossa meg arcát forró vagy hideg vízzel. Használjon langyos vizet és enyhe tisztítószert naponta kétszer, valamint az edzőteremben végzett edzés után, ha edzeni. Kerülje a szokásos szappant és más hasonló, erős vegyszerekkel teli termékeket. Ha nem ismeri a tisztítószereket, kérjen tanácsot orvosától.

Óvatosan mossa meg az arcát, és alaposan öblítse le. Törölje szárazra az arcát, és kerülje a dörzsölést. A dörzsölés ezernyi láthatatlan elváltozást nyithat meg a bőrében, amelyek tökéletes táptalajt jelentenek a baktériumok számára.

Tartsa távol a kezét a bőrétől

Bár ez ellenkezik az ösztöneivel, meg kell tanulnia távol tartani a kezét a pattanásoktól és más elváltozásoktól. A pattanások kipréselése rossz ötlet, hacsak nem steril körülmények között végzi az orvos.

A srácoknak

Ha borotválkoznia kell, akkor legyen nagyon óvatos. Futtasson egy tesztet önmagán, és nézze meg, melyik borotva a jobb az Ön számára. Azt mondanám, hogy az elektromos borotvát érdemes használni, ha aknés vagy, de mindenki jobban tudja, mi működik az ő esetében. Finoman borotválkozzon, és kerülje a meglévő sérülések felnyitását.

Lányoknak

A kozmetikumok az akne egyik kisebb gyökere. Ha akne kezelésen megy keresztül, akkor csak olajmentes kozmetikumokat válasszon, különben a jó hatás elvész. Futtasson teszteket önmagán is, és nézze meg, mely kozmetikumok nem tömítik el a pórusait. Ügyeljen a mellékhatásokra, ha olyan termékeket használ, amelyek címkéjén az áll, hogy „azt tervezték, hogy ne tömítse el a pórusokat”.

Maradjon távol a naptól

Igen, jól mutatna rajtad egy napbarnítás, de egy ideig meg kell tanulnod nélkülözni. A napozás kockázata elfogadhatatlan, ha felismeri, hogy a napfény nem gyógyítja a pattanásokat. Az UV-sugarak egyszerűen kiszárítják a bőr külső rétegeit, és leválnak. Ha azonban távol van a naptól, a pattanások visszatérnek. A hosszan tartó expozíció a bőrrák bizonyos jelöltjévé is teszi Önt.

Az akne nagy probléma: hogyan találja meg az akne kezelését?

Acne , leggyakrabban pattanásként ismert, szinte minden arc csapása, és a legrosszabb rémálom azoknak, akik túl szerencsétlenek ahhoz, hogy szenvedjenek. Hogyan lehet gyógyítani ezeket a pattanásokat?

Ma ez a leggyakoribb bőrbetegség. Csak az Egyesült Államokban közel 60 millió ember fertőzött aknéval, ahol a tinédzserek 85 százaléka szenved ettől.

Az akne egy olyan rendellenesség, amely a bőr zsírmirigyeire (faggyúmirigyekre) kifejtett hormonok hatásából ered, ami pórusok eltömődéséhez és elváltozások kitöréséhez vezet, amelyeket általában pattanásnak vagy ziccernek neveznek. Az aknés elváltozások általában az arcon, a nyakon, a háton, a mellkason és a vállakon jelentkeznek.

A közhiedelemmel ellentétben az akne nem csak a tinédzserek betegsége. Ez egy társadalmi csapás, és bizonyos esetekben felkavaró és elcsúfító lehet. Jelentős gazdasági hatása van, hiszen az emberek rengeteg pénzt költenek nem vényköteles és vényköteles kezelésekre, terápiákra.

Az aknés esetek az enyhétől a súlyosan elcsúfítóig változnak. A komedonoktól (mitesszerek és fehér foltok) a csomókig és cisztákig terjed. Íme néhány akne kifejezés, amelyek segíthetnek jobban megérteni a pattanásokat.

A Comedo vagy Comedones egyszerűen egy eltömődött és megnagyobbodott szőrtüsző. Amikor egy komedó nyitva van, általában mitesszernek nevezik. Amikor zárva van vagy mélyen a bőrbe kerül, általában fehérfejnek nevezik. A fehérfej színben különbözik a mitesszertől, mert az eltömődött faggyútüszőnek a bőr felszínére nyíló nyílása zárt vagy nagyon szűk, ellentétben a mitesszer kitágult tüszőnyílásával. Sem a mitesszert, sem a fehér foltot nem szabad összenyomni vagy felszedni, kivéve, ha bőrgyógyász eltávolította őket steril körülmények között. A szorítás vagy szedés következtében sérült szövetek staphylococcusokkal, streptococcusokkal és más bőrbaktériumokkal fertőződhetnek meg.

A papulák gyulladt elváltozások, amelyek általában kis, rózsaszín dudorokként jelennek meg a bőrön, és érintésre érzékenyek lehetnek. A nagyon kicsi papulák és mikrokomedonok egy csoportja szinte láthatatlan lehet, de tapintásra "csiszolópapíros" tapintású lehet. A papulát az akne folyamatára adott lokalizált sejtreakció okozza.

A pustulák olyan papulák, amelyek tetején gennyes elváltozások találhatók, amelyek a tövénél pirosak lehetnek. A faggyútüsző felett képződő pustula közepén általában hajszál van. Az aknés pustulák, amelyek anélkül gyógyulnak be, hogy cisztás formává fejlődnének, általában nem hagynak hegeket.

A csomók tömör, kupola alakú vagy szabálytalan alakú elváltozások. Általában gyulladás jellemzi őket, behatolnak a bőr mélyebb rétegeibe, és szövetkárosodást okozhatnak, ami hegesedést eredményez. Egy csomó nagyon fájdalmas lehet. A csomós akne az akne súlyos formája, amely nem reagál az izotretinoinon kívüli egyéb terápiákra.

A ciszták a csomókhoz hasonlónak tűnhetnek, de gennyesek, nagyon fájdalmasak és hegesedést okozhatnak. Általában 5 mm vagy annál nagyobb átmérőjűekként írják le őket.

Beteg és fáradt, hogy a tükörbe néz, és ugyanazokat a csúnya foltokat és foltokat látja? Bosszant, hogy soha nem tudsz kimenni és jól érezni magad, mert az emberek állandóan bámulnak? Akkor itt az ideje, hogy tegyen valamit. Számos megbízható aknekezelő rendszer létezik, amelyek a pattanások okait és hatásait egyaránt megtámadják a testén bárhol.

Különböző aknekezelések

Az akne a ma ismert leggyakoribb bőrbetegség. Íme néhány a különböző akne kezelések közül, amelyeket csak az Ön számára állítottunk össze.

Mossa meg arcát naponta kétszer (legfeljebb háromszor) gyengéd és nem illatosított arctisztítóval. Kerülje a szappanok használatát, mivel azok erős vegyszereket és olyan összetevőket tartalmaznak, amelyek károsíthatják a bőrt.

Kerülje az arc érintését. Ne tegye a kezét az arcához! Sokszor hibás vagyok, hogy olvasás közben a kezem a fejem oldalán pihentetem. Az álla dörzsölése vagy merevítése szintén gyakori probléma a gondolkodás során. Kerülje a bőr dörzsölését, érintését vagy karcolását a kezével. A kezedben sok baktérium található, amelyek akne fellángolását okozhatják. Valószínűleg ez az egyik legnehezebben elkerülhető dolog, mivel a kéz nagy része a nap folyamán érintkezésbe kerül, amiről eszméletlen vagyunk. Tedd szokásoddá, hogy kerüld a kézzel való érintkezést, és ügyelj rá a nap folyamán, hogy elkerüld a baktériumokat.
Kerülje el a kísértést, hogy kiszúrja, szurkálja és kinyomja a pattanásait. Ez a fertőzést mélyebbre juttatja a bőrbe, és súlyos hegesedést okozhat.

Enyhe és közepesen súlyos pattanások esetén a benzoil-peroxid alternatívájaként használhat vény nélkül kapható, helyileg alkalmazható kenőcsöket, oldatokat, lotionokat vagy géleket, amelyek benzoil-peroxidot, szalicilsavat vagy azelainsavat tartalmaznak. A benzoil-peroxid a legjobb a P. acnes elpusztításában, és csökkentheti az olajtermelést. A rezorcin, a szalicilsav és a kén segít lebontani a mitesszereket és a fehéreket. A szalicilsav segít csökkenteni az olajmirigyek tüszőit bélelő sejtek leválását is.

Helyi antibiotikus oldatok és lotionok is alkalmazhatók.

A teafaolaj természetes antibiotikum és antibakteriális szer, bőrszárító hatással bír. Távol tartja a P. Acnes baktériumokat, és csökkenti az arc zsírosságát, ami ezt az olajat megtérülő befektetéssé teszi.

A kén segít a meglévő foltok gyógyításában azáltal, hogy felszabadítja a pórusokat.

Az alfa- vagy béta-hidroxilsavak (AHA vagy BHA) úgy fejtik ki hatásukat, hogy megtartják a bőr hámlását. A glikolsav, a legismertebb a csoport közül, hasznos adjuváns terápia az enyhe akne kezelésére. A mandulasav, amely egy kevésbé ismert, de amely egyesíti a glikolsav keratolitikus tulajdonságait természetes antibakteriális tulajdonságokkal, amelyek segítenek csökkenteni a P. acnes jelenlétét, hatékonyabb alfa-hidroxilsavnak tekinthető az aknés elváltozások kezelésében. Sokkal kevésbé irritáló, mint a glikolsav, ez a tényező nagyon fontos lehet az érzékeny bőrűek számára, akik nem tudnak más szereket, például Retin-A-t, benzoil-peroxidot, ként vagy szalicilsavat használni. Hatékony az enyhe aknés esetek kezelésében önmagában, és sikeresen alkalmazható más terápiákkal együtt a mérsékelt akne kezelésére.

Ezek a kezelések általában csak enyhe vagy közepesen súlyos aknés problémák esetén hatásosak. A hatásosság észlelése általában több hétig vagy körülbelül három-hat hónapig tart. Súlyosabb és súlyosabb aknés állapotok esetén ne habozzon konzultálni bőrgyógyászával.

Ha úgy érzi, van jobb megoldás aknés problémáira, akkor igaza van. Kipróbálhatja az aknekezelő rendszereket. A gyógynövényes tabletták elpusztítják a baktériumokat, a mély arc- és testmosók kinyitják a pórusokat és tisztítanak, a védőkrém pedig védőpajzsként szolgál a bőr számára.

Hogyan lehet megelőzni akne 

Senki sem akarja, hogy pattanásai legyenek. Minden aknés ember szeretne megszabadulni tőle. Mindenki szeretné megelőzni a pattanásokat. Sajnos nem mindenki tudja, hogyan lehet megelőzni a pattanásokat. Nincs olyan csodaszer, ami "3 nap alatt eltünteti a pattanásokat". Nincs csoda. De vannak olyan kezelési termékek, amelyek segítenek a pattanások kezelésében. Azonban tudnia kell, hogy megelőzheti az akne megjelenését.

Tények az aknéról

Első számú tény. A kozmetikai ipar dollármilliárdokat keres a nagyszerű bőr iránti nyilvános törekvésből. A pénzt termékeik reklámozására és állandósítására használják fel. Ne tévesszen meg a hype.

Kettes tény. Számos tényező járul hozzá a pórusok eltömődéséhez: például a vízhiányos bőr, a nem megfelelő tisztítás, a túlzott zsírtermelés, az elhalt hámsejtek túlzott felhalmozódása, a hormonok, a túlzott izzadás, a piszkos munka vagy játékkörnyezet, genetika, smink, ujjak az arcon, allergiás reakciók, magas cukortartalmú étrend és még sok más.

Harmadik tény. A legtöbb bőrszennyeződés az eltömődött pórusoknak köszönhető, ezért a gyönyörű bőr legjobb módja, ha felszabadítja a pórusait.

Hogyan lehet megelőzni a pattanásokat

1. Kerülje az olajalapú termékeket, mint például az arcápolók, lemosók és kozmetikumok. Keressen olyan termékeket, amelyek "nem komedogének", ez azt jelenti, hogy nem tömíti el a pórusait.

2. Edzés vagy sportolás közben ne viseljen szoros fejpántot, baseballsapkát és/vagy sisakot, és ügyeljen arra, hogy minden alkalommal mossa ki az izzadságtól átitatott holmikat.

3. Tartsa a bőrt hidratáltan és nedvesen, hogy sejtjei megfelelően működhessenek. Hidratálja az arcát enyhe, nem komedogén hidratáló krémekkel, hogy hidratált maradjon. A hidratálás elengedhetetlen. Ismét a legkevesebb kémiai adalékanyagot tartalmazó termék a legjobb. Tisztítás után mindig használjon enyhe hidratáló krémet az arcára.

4. Tisztítsa meg pórusait alkoholmentes tonikkal vagy vattakorongokra helyezett bőrkondicionálóval. Ne próbálja durván dörzsölni, különben lecsupaszítja és károsítja a bőrt. Még az arc öblítése után is, ha nem távolítja el a tisztítószer maradékát és a fellazult törmelékmaradványokat, akkor csak mélyebbre ágyazza a törmeléket a pórusokba, miközben szérumokat és hidratálókrémeket rétegel a tetejére. Ennek a mély pórustisztításnak az abszolút legjobb módja egy alkoholmentes tonik vagy bőrkondicionáló vattacsomókon. Nem kell károsítania bőrét erőteljes dörzsöléssel vagy durva savakkal, egyszerűen törölje át a festékkel nedves vattakoronggal, amíg az utolsó pamut is tökéletesen fehér lesz.

5. Az összehúzó szerek, a szalicilsav, a retinsavak és a glikolsavak mind megakadályozzák a pórusok eltömődését. Ügyeljen néhány aktív összetevőre, például a benzoil-peroxidra, ezek az összetevők jelentős mellékhatásokat okozhatnak.
Tehát ezek rendkívül egyszerű lépések a probléma kiküszöbölésére vagy csökkentésére, kezdje el még ma. A szépség a bőrödnél kezdődik.

Ez az 5 fő tipp. Még több is létezik, és ne felejtse el figyelembe venni az akne kezelésére szolgáló termékeket.

Gyógynövényes aknekezelések

Van néhány Növényi pattanások kezelésére szolgáló termékek, amelyek segíthetnek megőrizni bőre egészségét. Nézzük meg az összetevőket.

Pitypang (gyökér)

Az olyan széles körben elterjedt lágyszárú növények, mint a napraforgó pitypang vagy az Asteraceae család, méregtelenítő tulajdonságairól ismertek. Ezért tökéletesen működik, ha segítségével kezeljük a bőrhibákat.

Udvarunk szokásos nadrágja rengeteg szervezetünk számára hasznos anyagot tartalmaz: kolint, keserű vegyületeket, inulint, kalcium, kovasav, nátrium, kén és kálium, amely szintén nagy koncentrációban van jelen a friss levelekben.

Lila tobozvirág (por)

Az echinacea serkenti az immunrendszert, mivel hozzájárul a meghatározott fehérvérsejtek termeléséhez. Erősíti a sejtfalakat is, így az ember kevésbé van kitéve a vírusok és baktériumok által okozott kockázatoknak. Nem képesek áttörni a jól védett falakat. Így gondoskodhat arról, hogy bőre távol tartsa a gyulladásos állapotokat. A növény vadvirágként nő Kanadában és az Egyesült Államokban. Jelenleg Európában és Ázsiában is megtalálható, valamint kultúrnövényként.

A növény immunerősítő tulajdonságai miatt megfázás és influenza ellen is jó. Szájon át kell bevenni. Helyileg alkalmazva kezeli az ilyen bőrbetegségeket és ekcémát, pikkelysömört és rovarcsípéseket. Antimikrobiális tulajdonságainak köszönhetően a Coneflower gátolja a baktériumokat és lassítja a gennyképződést.

Bojtorján (gyökér)

A bojtorján szinte mindenhol nő: az Egyesült Államok északi részén, Ázsiában és Európa. Leveleit és gyökereit évszázadok óta szinte minden bőrbetegség és betegség kezelésére használták, mint például a pattanások, ekcéma, bőrrák és mások. A bojtorján segít helyreállítani a bőr simaságát, és enyhe antibiotikus hatása van.

Yellow Dock (gyökér)

Ez az évelő virágzó növény általános szisztematikus tonikként ismert. Levelei kiváló A-vitamin-, fehérje-, vas- és káliumforrás. Általában a sarsaparillával kombinálják a krónikus bőrbetegségek, például pikkelysömör, ekcéma, bőrkiütések elleni kenőcsökben, krémekben és főzetekben. E két növény kombinációja hatékony az összehúzó hatású tanisz és a tisztító hatású antrakinonok kombinációjának köszönhetően, amelyek aktív antimikrobiális tulajdonságokkal rendelkeznek.

Cayenne (40 HU)

A cayenne pirospaprika fűszeres és csípős íze tartalmaz egy kapszaicinnek nevezett összetevőt, amely helyileg a bőrfelületen alkalmazva csökkentheti a fájdalmat és az irritációt. Ez a hasonló nyugtató tulajdonság segíthet megszüntetni a bőr pikkelysömör okozta viszketést és irritációt. A cayenne bors hordozóanyagként működik, amely aktiválhatja és elősegítheti a bőr zsírmirigyeinek és a bőr pórusainak egyes elemeinek aktivitását.

Vörös lóhere (virág)

A vörös lóhere köztudottan gazdag a bőr számára nélkülözhetetlen vitaminokban, például A-vitaminban és B-vitamin-komplexben. A méreganyagok vérből való eltávolítására szolgál. Régen a friss virágokat apróra vágták és közvetlenül a bőrre kenték, hogy a gyulladásos rovarcsípéseket kezeljék. Manapság a vöröshere kivonat az olyan bőrbetegségek, mint a pikkelysömör elleni krémek és testápolók egyik összetevője.

Az édesgyökér

Ezt az édes virágú gyógynövényt évszázadok óta használják az ájurvédában és a hagyományos kínai orvoslásban. Megfelelő mennyiségben lenyelve csökkentheti a bőrgyulladásokat és bőrpírt, kezelheti a bőrgyulladást és egyes fertőzéseket. Az édesgyökér bőrvilágosítóként és bőrpuhítóként is használatos tisztítószerekben és krémekben.

Nem javasoljuk, hogy ilyen keveréket készítsen a konyhaasztalon. Emlékezzen ezekre a hatékony növényekre, amikor akne kezelésére vásárol termékeket. Az ilyen összetevőkkel elérheti a kívánt hatást.

Hogyan találja meg a legjobb megoldást az akne kezelésére?

Amikor választja egyakne kezelésére szolgáló megoldás, azt szeretné, hogy működjön, és azt szeretné, hogy az ára elfogadható legyen. Lehet, hogy csalódott lesz, amikor a legjobb akne elleni termékeket választja ki, mivel manapság rengeteg ilyen termék található a piacon.

Vannak nagyszerű tippek, amelyek megkönnyítik a megfelelő termék kiválasztását.

1. Az FDA által javasolt irányelvek

Van néhány ajánlás a gyógynövény alapú akne elleni kezelés kiválasztásához. Az Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal új szabályai például biztosítják, hogy a bio- vagy növényi eredetű gyógyszerek:

• Minden biztonsági előírást figyelembe kell venni

• Nincsenek káros összetevőktől, szennyeződésektől vagy szennyeződésektől

• A terméket megfelelően címkézni kell a szabványok által meghatározott irányelveknek megfelelően.

Amint látja, jó ötlet ugyanazokat az FDA által javasolt irányelveket követni, amikor akne elleni krémet, testápolót, olajat vagy más hasonló terméket választ.

2. Klinikailag tesztelt?

A bizonyítékokon alapuló orvoslás korszakát éljük, és ítéletünket valódi tanúvallomásokra, tiszta tényekre és bizonyítékokra kell alapozni, nem pusztán meztelen állításokra. Ezért válasszon egy jó, többkomponensű pattanásgátlót, amelynek összetevői az idő és a tapasztalat által klinikailag tesztelt, és képzett egészségügyi szakemberek és orvosok által javasoltak a mindennapi használatra.

3. Teljesen megfelel?

A kiváló minőségű táplálékkiegészítők a képleteknek megfelelően készülnek, amelyek minimalizálják az esetleges utóhatások kockázatát a vásárlók többsége számára. Aki a hatékony bőrápoló rendszert keresi, az megtalálja azt, amelyik bármilyen korú és nemű ember számára jó. Látogassa meg az akne kezelési fórumát, és böngésszen a vélemények között. Termékét úgy kell értékelni, mint amely egyformán gyors és legjobb eredményt ad fiatal felnőtteknél, valamint középkorú és idős nőknél és férfiaknál.

4. Kockázatmentes?

Egyes akne elleni programoknak ugyanúgy vannak mellékhatásai, mint a hagyományos gyógyszereknek. Ezért a termék kiválasztásakor vizsgálja meg, hogy ez a bőrápoló-kiegészítő mentes-e az Ön szervezetére gyakorolt ​​nemkívánatos hatásoktól.

Ennek legegyszerűbb módja, ha alaposan áttanulmányoz minden megtalálható akne fórumot, és megnézi, hogy a használni kívánt termék rendelkezik-e valamely jól ismert, jelentős nemzetközi egészségügyi hatóság jóváhagyásával. Összefoglalva, figyeljen a többség véleményére, mert az lesz a helyes. Lehet, hogy megtalálja a bőrének legjobb terméket, ha figyelembe veszi ezt a tényezőt.

5. Hasonlítsa össze, és nézze meg, hogy a termék megfizethető és gazdaságos-e

Az aknés betegek bőrápolója nem nevezhető a legjobbnak, hacsak nem megfizethető. Így egy olyan termék lenne a legjobb választás, amely kevesebbért többet ad.

Ha elmegy a gyógyszertárba, sok különböző típusú terméket fog látni benne. Mindegyik a pattanások elleni küzdelemre irányul. A probléma megelőzésére testápolókat, bőrápoló krémeket, kiegészítőket, testápolókat, olajokat fog látni. Nagyon sok márka gyárt természetes termékeket, de nem mindegyik működik megfelelően a jó eredmény érdekében. Még a gyakran használt termékek is okozhatnak nemkívánatos hatásokat.

A legfontosabb az, hogy figyelembe vegyük mások véleményét, akik megpróbálják kezelni állapotukat ezzel vagy azzal a termékkel, majd megosztják a benyomásaikat, tájékoztatva a többi felhasználót, ha a termék hasznos volt.

Akne kezelésére szolgáló tabletták műtét nélkül 

A férfiak és nők gyakran próbálják kezelni a pattanásokat és javítani megjelenésüket, olyan kémiai technikákat fontolgatnak, amelyeknek meglehetősen káros, akár életveszélyes hatásai lehetnek, egészen a műtéti beavatkozásig. De ma már sokan megértik, hogy a kívánt eredmény elérésének legbiztonságosabb módja a természetes eredetű gyógyszerek szedése.

A gyógynövényekből készült gyógyszerek használata esetén az egész szervezet egészséges lesz. Csökkentheti a fájdalmat és megelőzheti az egészségügyi problémákat, ha természetes termékeket választ. Tedd fizikai állapotodat az első helyre. A természetes akne kezelésére szolgáló tabletták ragyogó eredményeket hoznak, és teljesen biztonságosak. Ha úgy dönt, hogy természetes eredetű akne kezelésére szolgáló tablettákat szed, akkor hamarosan észre fogja venni az eredményeket. Ön nem szenved semmilyen szövődménytől, mivel ezek a tabletták nem tartalmaznak természetellenes összetevőket és tartósítószereket. Már néhány napos étrend-kiegészítő szedése után tiszta bőr lesz az arcán, és a test aknéja is elmúlik. Megszabadul az olyan öregedés jeleitől, mint a ráncok vagy a striák.

Az akne kezelésére szolgáló tabletták egy "Fiatalság elixír" nevű gyógynövényt tartalmaznak. A legenda szerint a növényt korábban minden bőrbetegség kezelésére használták. A gyógynövény nem növekszik széles körben, és évente csak kétszer virágzik. Ezért a hasznos anyagok kinyerése időt és erőfeszítést igényel. A kutatások szerint ezek a gyógynövények olyan biológiai összetevőket tartalmaznak, amelyek tisztává teszik a bőrt. Az akne kezelésére szolgáló tabletták megadhatják, amire szüksége van, és növeli önbizalmát.

Az akne kezelésére szolgáló tabletták tartalmazhatnak E-vitamint, amely egyben jó antioxidáns és hidratáló is. . A tiszta arcbőr fiatalosnak érzi magát, és hozzájárul az önbizalom javulásához – mindezt esetleges mellékhatások nélkül!

Természetes akne kezelésére szolgáló termékek

Tehát, Ön már érett a küzdelemhez szükséges eszközökhöz, és már kiválasztotta a megfelelő utat ne hagyjon lelkiismeret-furdalást a pattanások miatt, és el fogja pusztítani a bőrén megjelenő pattanásokat, akár a vállakon, akár a lábakon, akár a karokon vagy bárhol. De a kérdés nyitott azokkal az eszközökkel, amelyeket a harcod során használni fogsz. Igen, a jelen ügy az akne természetes kezeléséről vonatkozik.

A pattanásoknak nagyon sok oka van. Ezek az okok egyszerűen sokoldalúak, így előfordul, hogy egyszerűen nem tudja, honnan jöttek ezek az undorító foltok. Az aknét hormonok vagy egészségtelen környezet okozhatja – csak úgy tűnik, hogy a semmiből bukkannak fel! De az ok határozottan mindig jelen van.

Az okok ilyen sokfélesége sokféle akne természetes kezelési lehetőséget vált ki. Általában tesztekkel vagy széleskörű gyakorlati alkalmazásokkal igazolják, de ennek ellenére nem lehet megjósolni, hogy valamelyik közülük valóban hasznos lesz-e az Ön esetében. De az ilyen sokrétű választás szabadságot ad a tetteidnek. Számos terméktípus létezik, és mindegyiknek más a hatása.

Ami igazán fontos aakne elleni készítményválasztásnál, az az, hogy olvassa el a véleményeket. Természetesen ez nem csak az akne elleni készítmény esetében van így. A termékismertetők nem szórakozásból készültek. Mire kell figyelnie az akne természetes kezeléséről szóló vélemények olvasásakor? Nagyon gyakran azt írják, hogy a termékek csak orvosi jóváhagyásra ajánlottak. Ebben az esetben kétségtelenül jobb, ha az ilyen készítmények alkalmazása előtt konzultál egy jó szakemberrel.

A termékismertető rövid tájékoztatást is nyújthat a termék hírnevéről. Próbáljon meg minden információt kiszedni a terméket gyártó cég referenciáiról.

Amire szintén utalni kell, az a pénz-visszafizetési garancia. Ez is része a hírnévnek, a termékbiztonságnak és egyben fontos tényező – ha a pattanások leküzdésére szolgáló készítmény sikertelensége esetén visszafizetik, legalább nem veszít pénzt. Sajnos az elveszett idő már garantált.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A női libidó titkainak feltárása: Átfogó útmutató a női szexuális egészséghez

Sok nő tapasztal problémákat a szexuális életében, és keresi a megoldásokat. A probléma az, hogy könnyen talál egy férfit javító terméket: a jól ismert Viagrától a gyógynövényes tablettákig és krémekig. Bár ezek a lehetőségek növelik a női szexuális vágyat, férfiak számára készültek, és mellékhatásokat okozhatnak. A női libidó mögött meghúzódó történet A gyakran előforduló problémák , amelyek a szexuális kapcsolattal kapcsolatosak, megfélemlítik a férfiakat, mert nem ismerik fel, hogyan birkózzanak meg velük, és hogyan oldják meg a helyzetet. Különböző gyógyszergyárak kirívóan profitálnak ebből az ötletből, mivel férfiakat serkentő tablettákat kínálnak a szexuális kapcsolataikkal elfoglalt férfiaknak. Az alacsony libidó panaszai azonban a nőknél is megfigyelhetők, különösen a 40-es éveikben. Ezt a helyzetet az esetek többségében az érdeklődés és/vagy az energia gyors elvesztése fejezi ki, mielőtt a nők elérnék az orgazmust. Ez a probléma zavarja a hölgyeket, és a kapcsolatok harmón

Az akne elleni gyógyszerek és kezelések teljes útmutatója

Mi az akne? Az  akne ról mindenki beszél, ezért ennek a kifejezésnek a meghatározása szükséges. Az akne kifejezést általában a faggyúanyag (más szóval fehér- és mitesszerek), pustulák, csomók vagy hólyagok által elzárt pórusokra alkalmazzák, amelyek az arcot, a nyakat, a vállakat, a mellet, a hátat, a lábak és a karok felső részét érintik. Az akne szinte minden serdülőnél és sok felnőttnél nagy probléma, és egy ideig fennáll. Ez a probléma a különböző korú, rasszú és nemű emberekre jellemző. A világ minden országában rengeteg ember szenved ettől. A legrosszabb az aknéval kapcsolatban a pustulák és hegek csúnya megjelenése, amelyek gyakran a pattanások következményei. Az aknénak jelentős társadalmi hatása van. A csúnya pustulák miatt sok ember siet a gyógyszertárba vagy a gyógyszertárba, mert az emberek úgy gondolják, hogy a pattanások negatívan befolyásolják egymás közötti kapcsolatukat. Évente az emberek több ezer millió dollárt költenek világszerte akne elleni termékek vásárlására.