Ugrás a fő tartalomra

Az akne elleni gyógyszerek és kezelések teljes útmutatója

Mi az akne?

Az akneról mindenki beszél, ezért ennek a kifejezésnek a meghatározása szükséges. Az akne kifejezést általában a faggyúanyag (más szóval fehér- és mitesszerek), pustulák, csomók vagy hólyagok által elzárt pórusokra alkalmazzák, amelyek az arcot, a nyakat, a vállakat, a mellet, a hátat, a lábak és a karok felső részét érintik.

Az akne szinte minden serdülőnél és sok felnőttnél nagy probléma, és egy ideig fennáll. Ez a probléma a különböző korú, rasszú és nemű emberekre jellemző. A világ minden országában rengeteg ember szenved ettől. A legrosszabb az aknéval kapcsolatban a pustulák és hegek csúnya megjelenése, amelyek gyakran a pattanások következményei.

Az aknénak jelentős társadalmi hatása van. A csúnya pustulák miatt sok ember siet a gyógyszertárba vagy a gyógyszertárba, mert az emberek úgy gondolják, hogy a pattanások negatívan befolyásolják egymás közötti kapcsolatukat. Évente az emberek több ezer millió dollárt költenek világszerte akne elleni termékek vásárlására.

Az akne típusai

  • pattanások az akne legelterjedtebb típusa, és ez a típusa a legtöbb embernek, de jó lenne megismerni az akne egyéb formáit is. Az acne vulgaris az alaptípus, amelybe csak a mitesszerek tartoznak, a bőrelváltozások alapvető formája.
  • Elváltozások olyan apró bőrterületek, ahol pattanások fordulnak elő, de az elváltozás fogalma nem csak az akne okozta bőrkárosodásokra vonatkozik. A mitesszerek külső típusát aknés elváltozásnak nevezzük, és ebben az esetben a faggyúanyag eltömíti a faggyútüszőket.
  • komedonokat mitesszereknek és fehérfejeknek nevezik, más szóval a pórusok zárt vagy nyitott állapotától függően. Mitesszerek esetén a pórusok nyílásai megduzzadtak, keratinból és faggyúból álló anyaggal megtelnek, felületük fekete. Fehér foltok esetén a pórusok záródnak, és a bőrfelszín alatt gyulladt faggyúmirigy szekréciós termékével tömődnek. Az emberek gyakran szedik és szorítják ki a mitesszereket. De ezt otthon, ahol nincs sterilitás, közvetlen módja a szövet gyulladásának. A különböző baktériumok nagyon könnyen megtámadhatják a szervezetet egy nyitott póruson keresztül.
  • papulák kicsi, feszes és gyulladt bőr, amely kissé megemelkedett a bőrfelszín felett, és nincs benne genny. Az apró papulák csomókat alkothatnak, mivel a bőr reagál a pattanásokra.
  • pusztulák papulákra hasonlítanak, de belül genny található. A genny baktériumok, fehérvértestek és elhalt bőrsejtek keverékéből áll. A faggyútüszők és a haj körüli terület a pustulák tipikus helye.
  • Makulák az akne következményei, vörös foltoknak tűnnek. A makula lapos, vörös folt, kissé megemelkedett a bőrfelületen. Több makula együtt úgy néz ki az ember arca, mintha gyulladt volna.
  • csomók szilárd elváltozások. Általában jobban fájnak, mint más típusú akne. Ez a fajta pattanás mélyen behatol a bőrbe és annak alá, és a végén tönkreteszi a szöveteket. A csomók eltávolítása erős fájdalmakat okoz, és utána hegek maradnak. Az ilyen típusú akne nagyon nehezen gyógyítható, és az akne kezelésének egyetlen módja az izotretinoin.
  • ciszták bizonyos értelemben pustulára hasonlítanak. Kapszulák formájában vannak kialakítva, és bennük genny van, amely folyékony vagy félig folyékony. De nagyobb méretűek, mint a pustulák, és fertőzés lehet bennük. A ciszták mélyebben behatolnak a bőrbe, és kezelésük után aknés hegek maradnak. Az akne összes típusa közül a nodulocisztás akne, amely a legsúlyosabb. Aligha kezelhetők, és csak az izotretinoin segíthet. Az izotretinoin az A-vitamintól kapott anyag.

Kinél jelentkeznek a pattanások?

A tényleges helyzet az, hogy a világon nagyjából mindenkinek van aknéja. A problémák akkor kezdődnek, amikor eljön a pubertás kor. Körülbelül 12 éves, és ez a hormonoknak köszönhető. Hímeknél és nőknél egyaránt előfordulhat. Ez nem függ a származásodtól és a családodtól. Nagyon nehéz olyan embert találni, aki egész életében megszabadult a pattanásoktól. Mindenesetre valami felborítaná a hormonális tengely állapotát.

Az aknés esetek több mint 40 százalékában komoly orvosi kezelésre van szükség. Általában teljesen elkerülhető a komoly terápia, bár lehetetlen elkerülni az orvos látogatását. Az orvostudomány azonban ma akne elleni szerek széles választékát kínálja, amelyeket vény nélkül is beszerezhet. Lehetőséget adnak a pattanások leküzdésére.

De az emberek nem mindig tudnak ilyen gyorsan és nehézségek nélkül megszabadulni a pattanásoktól. Az akne tizenkét éves kortól huszonhárom éves korig az egyik fő megjelenési probléma. Vannak, akik ennek súlyos formáiban szenvednek, mások pedig felnőttként szembesülnek ezzel a problémával. Általában ez a férfiak problémája. A nőkhöz képest magasabb androgénszint miatt találkoznak vele. De a nők pattanásai a termékenységi ciklusuktól és az általa okozott változásoktól függenek.

Általában az emberek kezelik azarc pattanásait. De a pattanások zavarhatják a háton, a fenéken, a karokon vagy a mellkason megjelenő személyt is.

Az aknéval való küzdelem sokba kerül. Az ehhez a problémához való társadalmi hozzáállás olyan jellegű, hogy az emberek rengeteg akne elleni terméket vásárolnak a gyógyszertárakban vagy drogériákban. Ez az oka az akne elleni termékek népszerűségének világszerte.

Az akne kiváltó okai

Az aknéval semmi esetre sem kellemes foglalkozni. Valamint nem kellemes a pattanások tanulmányozása. De meg kell érteni, hogy minden kellemetlen jelenséget tanulmányozni kell, hogy egyszer és örökre meg lehessen szüntetni. Az emberek tanulmányozzák a különböző betegségeket és parazitákat, mert kíváncsiak arra, hogy mit tegyenek, hogy eltávolítsák őket az emberiség életéből.

Nos, az „egyszer és örökre” megszüntetés nem az akne esetében. Az akne kiváltó okai nagyon sokfélék lehetnek, és néha gyakorlatilag lehetetlen megszüntetni ezeket az okokat. Különösen így van ez, ha a pattanások belső okairól beszélünk: hogyan küzdj le egy olyan dologgal, ami benned van?
Az akne kiváltó okai Lehetséges, hogy más esetekben, amikor az emberek bármilyen más bajnak ilyen belső tényezői vannak, elkezdenek valamilyen készítményt szedni abban a reményben, hogy ez sikerülni fog. De általában nem ez az oka a pattanásoknak.

Az akne kiváltó okai különbözőek, és nem is olyan egyszerűek, sőt a legtöbb esetben nagyon nehezen szüntethetők meg, és jó, ha nem olyan súlyosak, hogy elviselhetőek legyenek. De mindenesetre az akne zavaró, bosszantó és így tovább, és így tovább.

Mit érzel, ha akne a hátadon? Azt hiszem, kellemetlenül érzi magát; minden alkalommal úgy érzi, hogy valami azon a helyen zavarja Önt. Fájdalmat is érezhet, az érintett hely viszkethet, és a felpattanó tályogos fehér fejek piszkossá tehetik ruháit és fehérneműjét.

Ugyanez a helyzet a háton, a vállakon, a fenéken, a lábakon, a karokon és más olyan helyeken megjelenő pattanásokkal, ahol a pattanások megjelenhetnek. Ráadásul, ha pattanások jelennek meg a kezén (karján) vagy lábán (lábai), ez bizonyos területeken akadályozhatja tevékenységét. A testi pattanások bizonyos helyeken nem teszik lehetővé kedvenc ruhájának és/vagy fürdőruhájának viselését.

Mit érzel, ha akne az arcán? Úgy gondolom, hogy a test akne okozta hatások mellett nagy aggodalmat fog érezni sérült szépsége miatt.

Tehát az akne kiváltó okai nagyon sokfélék lehetnek, kezdve az olyan belső okoktól, mint a baktériumok, a fokozott faggyútermelés és hormonok, és végül rendetlenség, de hatásuk egyébként is rossz, és akne kezelésére szolgáló termékek használatát igénylik.

Az akne külső okai: környezeti tényezők

Az emberek meglehetősen sebezhető lények. Rengetegkülső tényezőnek vannak kitéve, ami igazán kíméletlen lehet velük szemben. És néhány közülük a szegény emberiségnek nincs hatékony eszköze.

Amikor valaki ilyen szavakat hall, először vulkánokra, tornádókra vagy cunamira gondol. De megesik, hogy az ember tehetetlen tud lenni, ha valami kisebb baja van, ami nem okoz halálesetet, de mégis nagyon-nagyon kellemetlen dolog. Az egyik ilyen probléma aakne.

Bizonyára az emberek nem mindig olyan sebezhetőek és tehetetlenek a pattanások ellen. De van néhánykülső oka a pattanásoknak, amelyek valóban nem megelőzhetők. Néha még nehéz elkerülni őket. Ide tartozik mindenekelőtt a szennyezett környezet, amelyet az akne és kétségtelenül sok más betegség egyik okaként neveznek meg.

Ez gyakran a nagy ipari vállalkozások mellett élő embereket érinti, akiket természetesen hatalmas levegő- és vízszennyezőként ismernek. Szerencsére az utóbbi években környezetvédelmi szempontból javult a helyzet ezeknél a vállalkozásoknál – ez leginkább annak köszönhető, hogy a legtöbb ipari üzemben korszerű gáztisztító rendszereket fejlesztettek ki és vezettek be, amelyek lehetővé teszik a por, szén-monoxid/dioxid és kéntartalom csökkentését. ezeknek az üzemeknek a kibocsátásában.

Mindazonáltal köztudott, hogy ha túl közel él a termelési létesítményekhez, az sokat árthat a bőrének. . Ez nem csak a levegőre vonatkozik, hanem a vízre is, amelyben lehet úszni vagy fürödni, miközben azt szennyezhetik az ipari szennyvizek és különféle vegyszerek, amelyeket gyakran a csapadék stb. mos a folyókban, tavakban. Az ilyen szennyezett víz nagyon károsítja a bőrt, és nem kell meglepődni, ha egy ilyen úszás után pattanások jelennek meg a bőr egyes részein.

Érdemes tehát tájékozódnia, és tudnia kell, hogy mely víztározókban nem tanácsos úszni.

Kérjük, ne tegyen kárt magában (azaz ne szedje össze és ne nyomja össze a pattanásokat), és amikor csak lehetséges, látogasson el a környezetbarát helyekre.

Akne kezelése

A természetes aknekezelések jól ismertek biztonságukról és hatékonyságukról. Az alábbiakban felsoroljuk a legnépszerűbb és bevált eszközöket és akne kezeléseket.

  • Próbáljon meg nem érinteni az arcát. Ez meglehetősen nehéz, de emlékeznie kell erre. Gondolkodás, olvasás vagy nevetés közben gyakran érintjük meg az arcunkat. Ne dörzsölje, karcolja vagy érintse meg az arcát a kezével, különösen, ha az nem olyan tiszta. A tény az, hogy sok baktérium található a kezünkön, és ezek a baktériumok súlyosbíthatják az akne problémáját. Természetesen nem könnyű követni ezt a tanácsot, mert a legtöbb esetben nem vesszük észre, hogy olyan gyakran érintjük meg az arcunkat. Csak szokja hozzá a kéz-arc érintkezést, és ne felejtsen el időnként kezet mosni.
  • Ha aknéja enyhe vagy mérsékelt fokú, javasoljuk, hogy használjon aknés termékeket, például: bőrkenőcsöket, testápolókat, különféle zseléket és benzoil-peroxidot, azelainsavat vagy szalicilsavat tartalmazó oldatokat. Emellett a benzoil-peroxidot tartalmazó termékek a Propionibacterium acnes által okozott acne vulgaris kezelésére is használhatók. A benzoil-peroxid is segít csökkenteni a bőr zsírtermelését. Egyéb problémák, köztük a mitesszerek és a fehér foltok, szalicilolajjal, kénnel és forrásokkal kezelhetők. Ezenkívül a szalicilsav jó hatással van az aknés elváltozások számának csökkentésére azáltal, hogy behatol a zsírmirigyekbe, és csökkenti azok túlműködését.

Lézeres sebészeti eljárás az akne kezelésére

Számos férfi és nő fordul lézeres sebészeti beavatkozáshoz az akne kezelésére. Mindenki tudja, milyen veszélyes következményei lehetnek az érzéstelenítésnek. Ezen túlmenően sok ember súlyos fájdalmat tapasztalhat, és hosszú gyógyulási időre van szüksége, ami azt jelenti, hogy nem vesznek részt teljesen a munkájukban és a családi életükben. A betegeknek további tablettákat kell kapniuk a fájdalom csökkentése érdekében, és nő az ár, valamint a kockázatok is jelentősek. Sok testápoló, krém, gyógyszer és gél, hormonális vagy kémiai eredetű, szintén nem természetes. Erősen ajánlott tartózkodni ezektől a stratégiáktól is.

Ha az organikus akne kezelést részesíti előnyben, tervezze meg alaposan otthon vagy orvosával. Először is nem szabad azonnali eredményre számítani, mint a lézeres műtétek esetén. De a természetes aknekezeléssel nem lesznek hegek, nem lesz fájdalmas és időigényes gyógyulás. Mielőtt kiválasztana egy konkrét akne kezelésére szolgáló tablettát, keressen egy megfelelő fórumot termékismertetőkkel (akárcsak a clearpores akne kezelésére szolgáló fórum), ellenőrizze és ismerkedjen meg az összetevők listájával. Tanulmányozza át az egyes összetevők részleteit, és akadályozza meg az allergia lehetőségét. Kérjen ajánlást egészségügyi szakemberétől. A következő lépés a terméket előállító cég ismerete. Minden elismert gyártónak meg kell adnia az oktatási óvintézkedéseket és az összetevők teljes listáját.

Hormonális akne

Nők milliói tudják, mikor közeledik a hónapnak ez az időszaka. A ciklus második felében a hormonális változások közé tartozik a duzzanat, görcsök, hangulati ingadozások és akne. Nem sok kutatás történt a témában, de a szakértők egyetértenek abban, hogy a menstruáció előtti akne széles körben elterjedt állapot. Bebizonyosodott, hogy a nők gyakorlatilag fele a menstruáció előtt közel egy hétig hirtelen fellángolt pattanásoktól szenved.

A rendszeres aknekezelés, mint például a helyi retinoidok és a helyi antibiotikumok, nem biztos, hogy segít a hormonális akne esetén. Kezelőorvosa a következő jelek alapján tudja megállapítani, hogy aknéja hormonálisan befolyásolta-e:

- Akne felnőtteknél, akár először, akár tartósan fennáll;
- Akne pattanások a menstruáció előtt;
- Szabálytalan menstruáció;
- Bőröd zsírossága meghaladja a normákat;
- Hirsutizmus (szőrnövekedési problémák)
- Megnövekedett androgénszint a vérében.

Bár a hormonális pattanások általában 20-25 év közötti nőket kezdenek zavarni, a serdülők és az idősebb nők érzékenyek lehetnek rá. A 30 év feletti nők pedig kockázati csoportot alkotnak. A hormonális pattanások által leggyakrabban megtámadott területek az arc alsó része – az állkapocs vonala és az áll –, valamint a hát és a mellkas, ahol továbbra is az arc a foltok és elváltozások legnépszerűbb helye.

Hogyan és miért kezdődik ahormonális akne- amely általában viszonylag mérsékelt, és csak alkalmi komedonokra és kis gyulladásos csomókra korlátozódik? Kilenc-tíz éves korban a mellékvesék elkezdenek dihidroepiandroszteron-szulfátot (DHEAS), egy androgént termelni. Néhány évvel később, a pubertás közeledtével a faggyúmirigyek fokozzák a faggyútermelést, a bőr természetes olaját. Ez a női szervezetben a „férfi” hormonok, például a dehidrotesztoszteron (DHT) és a tesztoszteron aktivitásának a következménye.

A hormonális akne okai

Minden nőnek szembe kell néznie bizonyos dolgokkal, például puffadással, görcsökkel, hangulati ingadozásokkal és aknéval. Minden hónapban megtörténik. Úgy gondolják, hogy az akne hormonok befolyásolják. A kutatók azonban nem kaptak választ ebben a témában – egészen mostanáig. A ciklus utolsó hetét a nők 50%-ánál ahormonális akne fellángolása jellemzi – erősítette meg egy friss tanulmány.

Mivel az akne egy speciális fajtája, a hormonális akne valószínűleg nem reagál az olyan hagyományos kezelésekre, mint a helyi vagy szisztémás antibiotikumok vagy a helyi retinoidok. Számos ötlet segíthet Önnek és orvosának megtalálni a hormonális pattanások okait:

- Az akne fellángolása megelőzi a menstruációs ciklust;
- Az akne mindig a menstruáció előtt jelentkezik
- Jelentés a rendszertelen menstruációról
- Az arc zsíros bőre, ami nem jellemző rád
- Túlzott szőrnövekedés, más néven hirsutizmus
- Bizonyos androgének szintje megemelkedett

A hormonális pattanások jellemzően 20-25 éves kor körül jelentkeznek, bár a tinédzsereknél és az érett, 30 év feletti nőknél is előfordulhat (ebben az esetben a legmaradandóbb). Az akne által leggyakrabban megtámadott területek az alsó arc – az állkapocs vonala és az áll –, valamint a hát és a mellkas, és továbbra is az arc a foltok és elváltozások legnépszerűbb helye. Annak ellenére, hogy a hormonális hatású akne ritkán súlyos, és általában kis gyulladásos csomók és papulák formájában nyilvánul meg, a betegségben szenvedő nők nem győzik csodálkozni: hogyan kezdődik? Melyek a hormonális pattanások okai?

Először valamivel a pubertás kor előtt (közel 9 vagy 10 éves korig) a mellékvesék elkezdenek specifikus androgén hormont - dihidroepiandroszteron-szulfátot (DHEAS) kibocsátani. Az androgének úgynevezett "férfi" hormonok, bár ezeket a női test is termeli. Egyéb "férfi" hormonok a dehidrotesztoszteron (DHT) és a tesztoszteron. Mindegyik stimulánsként hat a faggyúmirigyekre. Ennek eredményeként intenzív felszíni bőrzsír (faggyú) képződik, amely a hormonális pattanások egyik fő oka.

Ez az oka a tinédzserek aknés és zsíros bőrének. A fiúk jobban szenvednek a "férfi" hormonoktól, mert természetesen több van belőlük. A serdülőknél rendkívül nehéz kezelni a pattanásokat, mivel a hormonszintjük mindig változik. Egyes esetekben az első reakció a külső terápiára jó lehet, ha az orvosok olyan módszereket alkalmaznak, mint a retinoidok és a benzoil-peroxid. Bizonyos esetekben antibiotikumokat kell alkalmazni. Leggyakrabban azonban ezek a gyógyszerek még szájon át szedhető antibiotikummal együtt sem nyújtanak hosszú távú gyógymódot a tinédzserek akne kezelésére a hormonális változások miatt. Gyakran szükség van a kezelési folyamatok gyakori módosítására.

Sok nőstény tapasztalja ezt a problémát az érés során. Vannak, akik húszas vagy harmincas éveikig nem tapasztalják ezt, és néhány nappal a menstruációs ciklusuk előtt folyamatos járványkitöréseken mennek keresztül. Ez azért történik, mert az ösztrogénszintjük a ciklus közepén a legmagasabb (feltéve, hogy egy nő nem szed hormonális tablettát fogamzásgátlásra). Amikor egy nő közeledik a menstruációjához, az ösztrogén szintje csökken. Van egy másik hormon is, amely hormonális pattanásokat okozhat. Az ovuláció után a petefészkek progeszteront termelnek, ami zsírosodáshoz vezet.

A hormonszint szintén az egyik oka a hormonális pattanásoknak, amelyek terhes nőknél fordulnak elő. A harmadik trimeszterben bekövetkező hormonváltozások miatt a faggyúmirigyek sok faggyút kezdenek termelni, és ez az oka a gyakori pattanásoknak. Amenopauza szintén szerepelhet a hormonális pattanások okai között. Az ösztrogéntermelés csökken, és a tesztoszteron dominál a nő szervezetében.

A menstruáció alatt kialakuló pattanások nem tűnnek el orvosi segítség nélkül. Forduljon bőrgyógyászhoz, és találjon olyan akne termékeket, amelyek a hormonális pattanások minden okát kezelik.

A legnépszerűbb akne elleni gyógyszerek

Az akne sok ember számára komoly probléma. Sokan pedig egyszerűen elvesztik a szívüket, mert gyakran nehéz körülnézni és levonni a mérföldköveket az akne elleni küzdelemben, csak azért, mert az akne kezelésére szolgáló termékek ugyanolyan sokfélék, mint az akne okai. És még néhány készítményt is nevezhetünklegjobb akne elleni gyógyszernek, ez nem garancia arra, hogy az Ön esetében hatékonyak lesznek.

Használjon összehasonlítást. Az üzleti életben meglehetősen gyakori, hogy különböző összehasonlító táblázatokat készítenek, például amikor tendert tartanak, és egy sikeres szállítót kell kiválasztani. Ilyen esetekben az összehasonlító táblázatok (gyakran osztályzati rendszerrel) segítik a vállalatot abban, hogy megindokolja választását, és a legversenyképesebb megoldást választja.

Ugyanezt teheti az aknéval kapcsolatos problémájával is. Készítsen összehasonlító táblázatot a legnépszerűbb pattanás elleni gyógyszerekről, amelyben megemlítheti azokat a kiemelkedő tulajdonságokat, amelyek segítenek megismerni a különböző termékek legfontosabb előnyeit és hátrányait, és természetesen elérni a végső célt – megtalálni a legnépszerűbb akne elleni gyógyszer, és amely könnyen megtalálható az akne termékekről szóló fórumokon.

Ez lehet pl. biztonság, a termék hírneve stb. A táblázatban kidolgozhat egy osztályzati rendszert az egyes jellemzők/mutatók súlyával, és az osztályzatok összessége alapján képet kaphat arról, hogy melyik a legjobb pattanás elleni gyógyszer .

A funkciók listájában olyan jellemzőket is felvehet, mint a műveletek összetettsége. Az összetett termékek általában jobbak, mint az egyszeres hatásúak. Például az ilyen összetett készítmények pirulákból és gélekből állhatnak egy csomagban.

Ez a legjobb megoldás, mert segíthet megszüntetni a pattanások belső okait, például a nem megfelelő hormonszintet (tabletták segítségével), valamint a külső okokat – fokozott faggyútermelést, bőrpórusok elzáródását (gél segítségével). Biztosan nagyobb hatást fog kifejteni, ha valóban meg akarsz szabadulni a pattanásoktól. Tehát rendeljen nagy súlyt (prioritás) ehhez a funkcióhoz a legnépszerűbb akne elleni gyógyszerek összehasonlító táblázatában.

Természetes aknés testápoló

Valójában nem sok előkészület versenyezhet az azonossághoz való jogért. De mindenki megérti, hogy a természetes aknés testápoló jó megoldás, ha ettől a nem halálos, de mégis nagyon kellemetlen és bajt okozó betegségtől szenved. A legerősebb érv az, hogy a természetes készítményeknek mindig kevesebb mellékhatása van, mint a nem természetesnek.

Ha nem hiszi, hogy elolvashat egy kémiai úton előállított pattanásos testápoló kézikönyvét, és meg fogja érteni. A mellékhatások sokrétűek. A test akne kezelése nem olyan egyszerű dolog, és nem is olyan biztonságos, ha ilyen készítményeket szed.

Az egészségedre gondolni jó dolog, és vitathatatlanul jó, ha nem csak egészségi állapotod jelen pillanatára gondolsz, hanem a kezelés következményeire is, amelyet bármilyen betegségedre alkalmazol.

Tehát milyen gyógyszert lehet használni, és azt gondolni, hogy valóban alkalmas természetes aknés testápolóra? Ezek különböző gyógynövények, ásványi anyagok és vitamin alapú készítmények. De vannak olyan széles körben használt termékek is, amelyek nem természetesek, és mellékhatásokat okozhatnak.

Az első a benzoil-peroxid. Meglehetősen közismert akne kezelési termék, viszonylag enyhe hatású, ezért gyakran ajánlják néhány nem túl nehéz esetre, mint általános akne elleni küzdelemre. De ennek ellenére a benzoil-peroxid és kémiailag módosított változatai olyan anyag, amely szárítja a bőrt, így nemkívánatos mellékhatásokat okozhat.

A retinoidok az A-vitaminhoz viszonyított anyagok. Általában ezek ennek a vitaminnak a mesterséges analógjai. Mivel az A-vitamint a bőr állapotának javítására és a pattanások megszüntetésére kell fogyasztani, a retinoidok pedig a pattanások külső kezelésében hasznosak. De még így is mesterséges eredetűek, és károsan hathatnak a bőrre, különösen az egyik az izotretinoin. A retinoidok, például az izotretinoin olyan hosszú mellékhatásokat tartalmaznak, amelyek sokkal ijesztőbbek, mint maga az akne.

A retinoidok használata akne kezelésére

A retinoidok nem olyan ártalmatlanok, mint például a természetes akne kezelésére szolgáló készítmények. A retinoidok valójában pusztán kémiai anyagok, amelyeket akne kezelésére használnak. Annak ellenére, hogy a retinolhoz (A-vitaminhoz) viszonyulnak, valójában nem olyan hasznosak, mint ez a vitamin, és a vitaminokkal ellentétben nagyon óvatosan kell használni.

Ez különösen vonatkozik az orálisan alkalmazott retinoidokra, főleg azért, mert hatásuk erősebb, és a legnehezebb esetekben írják fel őket (a legszélesebb körben ismert, szájon át alkalmazott retinoid az izotretinoin – talán a legerősebb gyógyszer akne kezelésére). A fő ok, amiért a retinoidokat olyan óvatosan kell használni, az a tény, hogy nem természetesek. Az akne retinoidokkal történő kezelése ennek ellenére meglehetősen hatékony.

Annak ellenére, hogy egyes retinoidokat (csak a külsőleg – a bőr bizonyos területein használtak közül) vény nélkül árusítanak, orvosi konzultáció nélkül nem javasolt a felhasználásuk. Ezek alapvetően akne elleni vényköteles gyógyszerek. A helyzet az, hogy a retinoidok természetellenességük miatt bizonyos >mellékhatások, amelyek bizonyos esetekben meglehetősen súlyosak lehetnek.

Tanulja meg a retinoidok akne kezelésére való használatát, és találja meg azokat az intézkedéseket, amelyeket erősen ajánlott elvégezni a retinoidok kiválasztása és használata előtt:

  1. olvassa el a készítményhez mellékelt kézikönyvet, megjegyzést vagy egyéb információt, és kövesse az ebben a kézikönyvben említett előírásokat;
  2. kérdezze meg orvosát a felhasználás módjáról és gyakoriságáról, valamint a készítmény szedésekor szükséges óvintézkedésekről;
  3. gondosan tartsa be az előírt adagolást;
  4. ne hagyja fel a készítmény szedését, és ne változtasson az adagokon anélkül, hogy orvosával konzultálna;
  5. tájékoztassa orvosát a kezelés során jelentkező mellékhatásokról vagy egyéb váratlan problémákról.

Hogyan használjunk retinoidokat akne kezelésére? Lehet, hogy a retinoidok használata nem egy nagy tudomány, azonban óvatosan kell őket használni, mert ezek a termékek nem feltétlenül biztonságosak. Ha biztonságosabb gyógyszert keres, jobb, ha természetes pattanás elleni gyógyszert keres.

Mi az izotretinoin?

Tehát milyen ismeretekkel rendelkezik az izotretinoinról? Talán hallott már arról, hogy az izotretinoin a retinoidok egyike, és egy szintetikusan előállított gyógyszer, amelyet akne kezelésére használnak, ahogy más retinoidok is. Valamint az izotretinoin szintetikus rokona aretinolnak, az utóbbit A-vitaminként ismerjük. De természetesen az izotretinoin egyik esetben sem hasonlít az A-vitaminhoz sem hatásában, sem más, a vele kapcsolatos paraméterekben. ennek a készítménynek a használatával. Tehát mi más ismert az izotretinoinról?

Azok az emberek, akik sokat tudnak a gyógyszerről, természetesen többnyire azok, akik az akne kezelésével foglalkoznak, vagyis az orvosok és pácienseik. Semmi esetre sem jó ez utóbbinak lenni, mert az izotretinoinról is ismertek bizonyos tények, amelyek határozottan nem adnak bizalmat a gyógyszer használata során. Az izotretinoin, és ez a fő ok, amiért legalább óvatosnak kell lennie a használatával, nemhogy többet, hogy félnie kell az izotretinoin használatától.

Lásd, az izotretinoin csupán az egyik legerősebb gyógyszer, amelyet az akne kezelésére egyáltalán alkalmaznak. És azt is tartsa szem előtt, hogy ez nem természetes termék, így nem lehet annyira összeegyeztethető a szervezetével, mint lehetne. Tehát ennek a gyógyszernek az erőssége, valamint természetellenessége megegyezik az általa okozott nagyon erős mellékhatásokkal. És mivel az izotretinoin a legerősebb akne kezelésére szolgáló termék, ennek vannak a legsúlyosabb mellékhatásai. A terhesség a legnagyobb ellenjavallat az izotretinoin használatának – terhes nők soha ne alkalmazzák ezt a gyógyszert, mert nagy bajt okozhat leendő gyermekeikkel.

Ezzel azt teheted, hogy vagy nem használsz izotretinoint, vagy próbáld meg előzetesen elkerülni a használatát. Lásd, erőssége miatt az izotretinoint általában csak szélsőséges esetekben írják fel. Az ilyen eseteket pedig általában nem olyan nehéz elkerülni.

Akne elleni kezelések

Ha hatékonyan szeretné kezelni a pattanásokat, akkor meg kell találnia a megfelelő termékeket megfelelő áron, hogy megbirkózzon vele. a problémával. Néha úgy tűnhet, hogy a piac jelenlegi állapotában nehéz teljesíteni.

Bár a vény nélkül kapható természetes bőrápoló termékek és akne elleni kezelések széles választéka létezik, a legtöbbjük nem igazán működik, és nem tudják közelebb vinni az általuk ígért egészséges, tiszta bőrhöz. Ne feledje továbbá, hogy még a fogyasztók által leggyakrabban vásárolt és használt étrend-kiegészítők is okozhatnak nemkívánatos mellékhatásokat.

Tehát csak akkor válasszon egy hatékony gyógynövényes kezelést, ha elolvassa az akne fórumokon található jó néhány véleményt, és válassza a több komponensből álló bőrápoló rendszert, mivel ez azt jelenti, hogy ez a rendszer különböző szinteken tudja megoldani az akne problémát.

További akne elleni kezelési tippeket találhat az akne kezelési fórumában.

Aknés hegek

Az aknés hegek a kezeletlen vagy begyulladt pattanások által hagyott hegszövetnyomok. Az aknés hegek mérete, gyakorisága és típusa számos genetikai tényezőtől függ, amelyek minden emberre jellemzőek. Vannak, akiknél nagyobb valószínűséggel keletkeznek aknés hegek örökségük és bőrtípusuk miatt. Éppen ezért mindenkinek, aki kezelni akarja a pattanásokat, meg kell győződnie arról, hogy elváltozásai megfelelően és tartósan gyógyulnak.

Az enyhe és lágyaknés hegek akár nyolc hétig is eltűnik. Ha a pattanásos kezelések nem működnek, beszéljen újra kezelőorvosával, és ő segít Önnek erősebb akne-kezelést választani a hegek kezelésére, például retinoid alapú akne kezelésére szolgáló krémek. Ez azért történik, hogy megakadályozzák az akne kitörését, és lehetővé tegyék az aknés hegek körüli bőrsejtek leválását.

Az aknés hegek kezelésének legjobb módja az akne megelőzése akne kezeléssel. Ezzel véget vethet az akne alapvető okainak, kezelheti a pattanásokat, és végül egyáltalán megelőzheti az aknés hegek kialakulását.

Nyár vs. akne

Javában tart a nyár. A legtöbb ember sok időt tölt a szabadban, hogy bepótolja a végtelen téli és tavaszi hónapokat. Előre tervezzük a nyaralásunkat, bulizunk a tengerparton, sétálunk a napon, élvezzük a napsütéses napokat, megfeledkezve azokról a veszélyekről, amelyeknek ki vagyunk téve, miközben a napon töltjük az időt.

Nem titok, hogy melegben többet izzadunk. Bebizonyosodott, hogy az izzadtság súlyosbítja aakneproblémát. Melegben gyakran töröljük le az arcunkat, ami nem jó választás pattanások esetén. A legjobb, amit tehetsz, hogy meleg vízzel lemosod az izzadságot. Kérjük, ne felejtse el óvatosan megmosni az arcát. A nap és a szél hatására bőrünk nagyon kiszárad. Pásolódik, kireped és feszesnek érzi magát. Nagyon nehéz kezelni bármilyen száraz bőrkárosodást. Ezenkívül a szél eltömíti a pórusokat. Éppen ezért fontos, hogy nyáron megfelelő akne kezelésére szolgáló termékekkel ápold bőrödet.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mi az akne? A pattanások, pattanások és mitesszerek átfogó áttekintése: tünetek, okok, kezelési lehetőségek.

A pattanásokról szóló ennyi beszéddel megpróbálhatnánk egy kicsit meghatározni az állapotot. Az akne a faggyú által eltömődött pórusok (más néven fehér és mitesszerek), pattanások, csomók vagy ciszták általánosan használt neve, amelyek az arcon, a nyakon, a vállakon, a mellkason, a háton, a felkaron és a lábszáron jelenhetnek meg. A legtöbb tinédzser és sok felnőtt többé-kevésbé hosszabb ideig szenved aknétól. A feltétel nem korlátozódik egyetlen korcsoportra, rasszra vagy nemre sem. Emberek százmillióit érinti szerte a világon. Az aknéval kapcsolatos legnagyobb probléma a pattanások kellemetlen megjelenése és az általuk hagyott hegek. Az akne típusai Bár a pattanás ok messze a leggyakoribb formája a pattanásoknak, és amivel a legtöbb ember találkozik vagy szenved, tudnod kell, hogy vannak más formák is. A legegyszerűbb forma az acne vulgaris, amely csak komedonokat, a legegyszerűbb elváltozásokat tartalmaz. A Elváltozások az akne által érintett kis bőrfoltok, bár a „lézió” kif

A női libidó titkainak feltárása: Átfogó útmutató a női szexuális egészséghez

Sok nő tapasztal problémákat a szexuális életében, és keresi a megoldásokat. A probléma az, hogy könnyen talál egy férfit javító terméket: a jól ismert Viagrától a gyógynövényes tablettákig és krémekig. Bár ezek a lehetőségek növelik a női szexuális vágyat, férfiak számára készültek, és mellékhatásokat okozhatnak. A női libidó mögött meghúzódó történet A gyakran előforduló problémák , amelyek a szexuális kapcsolattal kapcsolatosak, megfélemlítik a férfiakat, mert nem ismerik fel, hogyan birkózzanak meg velük, és hogyan oldják meg a helyzetet. Különböző gyógyszergyárak kirívóan profitálnak ebből az ötletből, mivel férfiakat serkentő tablettákat kínálnak a szexuális kapcsolataikkal elfoglalt férfiaknak. Az alacsony libidó panaszai azonban a nőknél is megfigyelhetők, különösen a 40-es éveikben. Ezt a helyzetet az esetek többségében az érdeklődés és/vagy az energia gyors elvesztése fejezi ki, mielőtt a nők elérnék az orgazmust. Ez a probléma zavarja a hölgyeket, és a kapcsolatok harmón